10 Mayıs 2016 Salı

LOREAL ELSEVE~ MUCİZEVİ YAĞ

  Herkese Merhaba!
  Bu yazımda sizlere Elseve Mucizevi Yağ/Saç Güzelleştirici Krem'i anlatacağım. Yaz gelmeden saçım için şimdiden önlem alayım dedim ve saç besleyici yağ arayışına girdim. Şimdiye kadar daha çok argan yağı kullanıyordum ama farklı bir şey denemek istedim, Ayrıca yazında kullanmak istediğim için daha besleyici ve ısıdan koruyucu bir ürün ararken bu kremle karşılaştım. Aslında ilk ilgimi çeken üstündeki ''6 değerli çiçek özü yağı'' yazısı oldu. Sonra iyice inceleyip denemeye karar verdim.




                  
  Bu saç kreminin içeriği altı farklı çiçek özünden oluşuyor. Islak saça da kuru saça da uygulanabiliyor ve hiç bir şekilde saçı ağırlaştırmıyor. Bendeki her saç tipine uygun  olan ama kuru saçlar için olanı da satılıyor.saçı besleme,yumuşatma, koruma ve parlaklık verme vaatlerini yerine getiriyor. Kolay şekillendirmeye yardımcı oluyor.


  Uygulanışına gelirsek;
Daha önce söylediğim gibi hem ıslak hem kuru saça uygulanabiliyor. Islak saçın tamamına uygulanırsa saçı yoğun şekilde besliyor. Kurutmadan önce,saç boy ve uçlarına uygulanırsa saçı 230 dereceye kadar ısıdan koruyor. Kuruttuktan sonra son dokunuş olarak saçın boy ve uçlarına uygulanırsa,saça parlaklık ve yumuşaklık veriyor.


  Ben genelde saçımı kurutmadan önce ısıdan koruması amacıyla , kuruttuktan sonra da yumuşaklık ve parlaklık vermesi amacıyla sürüyorum ve gerçekten saçım daha sağlıklı gözüküyor. Tüpün üzerinde fındık büyüklüğünde uygulanmalıdır yazıyor ama bu saçın uzunluğuna göre değişebilen bir şey mesela benim saçıma bir fındık büyüklüğü yetmiyor biraz daha fazla kullanmam gerekiyor :). Benim saçımın elektriklenmesini çok fazla önlemedi ama çok güzel bir yumuşaklık ve parlaklık verdi. Zaten saçımı düzleştirmeyi seven biri olduğum için, ısıdan koruyucu oluşu benim için çok büyük artı.

Kremin yapısı ve rengi

 Kremin rengi açık sarı , kokusu çok güzel , yapısı ince. 150mllik tüplerde saç ürünü satan her yerde (watsons,gratis ve çoğu markette)  bulabilirsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam ben macrocenter dan 15 tl ye almıştım. Eğer saçımı beslesin, yumuşatsın, parlatsın birde ısıdan korusun daha ne isterim diyenlerdenseniz bu üründen çok büyük olasılıkla memnun kalacaksınızdır.
Sizde favori saç ürününüzü paylaşmak isterseniz yorum bırakabilirsiniz.
                                                                  Sevgiler :)

EV YAPIMI DUDAK PEELINGİ

 Herkese Merhaba!
  Bugün sizinle evde çok kolay yapabileceğiniz ve bir o kadarda etkili dudak peelingi tariflerini paylaşmak istiyorum. Dudaklar çok hassas olduğu için hava değişiminden,kuruluktan,nemsizlikten ilk etkilenen yerimiz oluyor,  buda çatlak ve pul pul görünen dudaklara neden oluyor,durum böyle olunca da dudağa sürülen hiç bir ruj güzel durmuyor hatta oluşan çatlaklar can yakıcı olabiliyor. Şimdi vereceğim tariflerle bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.Tabi başlıca yapılması gereken şey dudaklarımıza ruj sürmeyecek  ya da peeling yapmayacak olsanız bile sık sık nemlendirici sürmek.

Gelelim tariflerimize;
  • Tarif 1
1 çay kaşığı TOZ ŞEKER(peeling etkisi için)
1/2 çay kaşığı BAL ~ (nemlendirmek için ve sürülebilecek kıvama getirmek için)
1/2 çay kaşığı ZEYTİN YAĞI ~ ( Nemlendirmek için)







         =









  • Tarif  2
1 çay kaşığı TÜRK KAHVESİ (Nemlendirmek ve kan akışını hızlandırmak için)
1 çay kaşığı BAL




     =






  • Tarif 3
1 çay kaşığı TÜRK KAHVESİ TELVESİ
1/2 çay kaşığı ZEYTİN YAĞI (İsteğe bağlı)




    =





 Tarif 1 ve Tarif 2 nin uygulanışı aynı; bütün malzemeleri karıştırıp dudağa sürülüyor, dudağın nemlenmesi ve yumuşaması için 5-10 dakika dudakta bekletiliyor daha sonra dudağa 1-2 dk masaj yapılıp ılık suyla yıkanıyor.

 Tarif 3 ün uygulanışı; Zeytin yağı kullanılacaksa telveyle karıştırılıp dudağa masaj yapılıp ılık suyla yıkanıyor.
   
 Bu benim favori tarifim ama ben içine zeytin yağı katmadan kullanıyorum. Bu bile etkili bir sonuç almama yetiyor. Kahvemi içtikten sonra kalan telveyi hemen dudaklarıma uyguluyorum,benim için en pratik olan bu.

   *Türk kahvesi o kadar etkili ki telvesiyle ellerinize masaj yapıp yıkarsanız, ellerinizin nasıl yumuşadığını göreceksiniz. Aynı şekilde kurumuş dirsekler ve dizlerde de çok etkili, ileride bununla ilgili daha ayrıntılı bir yazı paylaşacağım.

 Bu tariflerden herhangi birini uyguladığınız zaman dudaklar yumuşuyor, pürüzsüzleşiyor ve dolgunlaşıyor(Dolgunlaşmasının nedeni masajla kan akışının hızlanması). Bu tariflerin uygulanışındaki önemli bir nokta da daha etkili bir sonuç elde etmek için dudağa peeling yapmadan 15-20 dk önce ince bir tabaka nemlendirici ve ya vazelin sürülmesi,böylece ölü deriler daha kolay soyuluyor.

 Eğer sizde dudaklarım kuru, nemsiz, çatlak ve ya ruj sürdüğümde pul pul duruyor diyorsanız hiç vakit kaybetmeden haftada 3 kez bu tariflerden birini uygulamaya başlayın,zaten hemen farkı göreceksiniz.

 Umarım işinize yarar bir yazı olmuştur.
                    Sevgiler :)

8 Mayıs 2016 Pazar

Sally Hansen ~ Complete Salon Manicure | Ballet Rouges & Pat on The Black

Herkese merhaba!
 Bu yazımda size çok severek kullandığım oje serisinden ve iki renginden bahsedeceğim. Sally Hansen - Complete Salon Manicure serisinden iki renk; Ballet Rouges & Pat On The Black.



 Marka bu ojelerin tanıtımında '' 7 fayda 1 şişede'' sloganını kullanıyor, nedir bu 7 fayda derseniz şöyle sıralayayım;
  1. Baz oje olarak kullanılabiliyor.
  2. En üst kat olarak sürülebiliyor.
  3. İçerdiği keratin sayesinde tırnağı güçlendiriyor.
  4. Tırnağın uzamasına yardımcı oluyor.
  5. Güzellik salonlarından esinlenilmiş renk seçenekleri var.
  6. Bozulmalara karşı dayanıklı.
  7. Jel görünümünde bitiş sağlıyor.


Ballet Rouges
Pat On The Black
*Gördüğünüz gibi iki kat sürüldüğü zaman tam şişede görünen rengi veriyor ve gerçekten pürüzsüz, çok güzel bir bitiş sağlıyor.

  Aslında bakarsanız benim için ojede önemli olan şeyler renk,dayanıklılık ve bitiş oluyor ve bu oje hepsini sağlıyor. Bu serinin ojelerinin bitişi gerçekten kusursuz diyebilirim, dayanıklılık konusunda da aynı şekilde memnun kaldım en azından 5 gün uçlarından çıkmaya başlamadan dayanabiliyor.


Ballet Rouges
Pat On The Black



















 Fırçası çok yumuşak ve diğer oje fırçalarına göre daha geniş bir fırça, böylece iki sürüş bile tek tırnak için yetiyor tabi ben rengi daha güzel versin diye hep iki kat sürüyorum. Ayrıca sürerken fırça kılları hiç bir şekilde dökülmüyor.

 14.7 ml'lik sade ama şık şişelerde Gratis ve Watsons gibi mağazalarda 19,50 TL ye  bulabilirsiniz.Bu ürünün tek eksisi fiyatı gibi gözüksede, ürün-performans değerlendirmesi yaparsak verdiğiniz paraya değiyor çünkü hem kalitesi hemde ürünün kolay kolay bitmiyor oluşu ürünü aldırıyor. Tabi yine sizin tercihinize kalmış. Eğer indirim dönemlerini beklerseniz yarı fiyatına bile bulabiliyorsunuz.

Elimde olan diğer renklerin nasıl durduğunu göstermek için en kısa zamanda bir yazı daha paylaşacağım.
 Sevgiler :)

4 Mayıs 2016 Çarşamba

PURE BEAUTY~ BB CREAM

Merhaba!
  Bugün sizlere en  çok sevdiğim BB kremlerden birini anlatacağım; Pure Beauty BB Cream. Kendisiyle tanışmamız şöyle oldu, ablama cildinin çok güzel göründüğü bir gün yüzünü neyle yıkadığını sordum, oda bu bb kremi kullandığını söyledi tabi denedikten sonra anında gidip bende bir tane aldım :).

  Ürünün genel özellikleri şöyle;

Uygulandığında çok doğal duruyor,renk eşitsizliklerini gideriyor ve kesinlikle maske hissi yaratmıyor. Cilt sağlıklı bir görünüme kavuşuyor. Bir bb kreme göre kapatıcılığı gayet güzel  ama çok koyu renk lekeleri tamamen görülmez hale getirebileceğini düşünmüyorum(onun için ekstra bir kapatıcı kullanılması daha iyi olacaktır). Bir bb kremin yapması gereken her şeyi fazlasıyla yapıyor.



  Ürünün tek rengi var. Ben acaba rengi benim esmer tenime açık mı kalır diye önce ablamınkini denedim ilk sürdüğümde açık kaldı bir 20-25 dk sonra aynaya baktığımda tamamen cildimin rengini aldığını gördüm sonradan öğrendim ki zaten bu bb kremin özelliği buymuş. Cilt tonunu eşitleyip, cilt rengine uyum sağlıyormuş.Yine de bana açık kaldı derseniz, üstüne ten renginize uygun bir pudra uygulayıp rengi kendinize uydurabilirsiniz ama gerek kalacağını pek sanmıyorum.


Kremin Rengi Ve Yoğunluğu
Kremin Rengi Ve Yapısı
Uyguladıktan Hemen Sonra
       
Uyguladıktan 20 dk Sonra

  Benim yağlıya dönük karma cildimde 4 saate kadar yağlanma yapmadı ama uzun süre kullanacaksanız 3-4 saatte bir transparan bir pudra ile üstünden geçmenizde fayda var, tabi bu durum kuru ciltler için geçerli değil çünkü onların ek olarak pudra kullanmalarını gerektirmeyecek bir ürün. Uygulanış şekline gelirsek; Ürünün üzerinde de yazdığı gibi, en iyi sonuç az miktarda alınıp, masaj yapılarak cilde uygulandığında alınıyor. Düzenli kullanıldığında, gözenekleri küçültmeyi, cildi canlandırmayı ve nemlendirmeyi vaat ediyor.

  Benim cildimde hiç bir şekilde sivilcelenme ya da alerjik reaksiyon yapmadı. Zaten tüpün üzerinde dermatolojik olarak test edildiği yazıyor. Ürün 42 SPF içeriyor, bu da çok yüksek faktörlü güneş koruması demek, o yüzden ürünün altına güneşten koruyucu bir ürün kullanmaya gerek duyulmuyor.


  Kore yapımı bu ürün, 30 ml lik pembe bir tüp içerisinde, Watsons mağazalarında satılıyor ve fiyatı yanılmıyorsam 25 tl. Ben fondöten kullanmayı sevmem ama cilt kusurlarımı kapamak istiyorum diyorsanız bu ürün çok güzel bir seçenek bence kesinlikle denemelisiniz :).



Ürünle ilgili bütün bilgileri vermeye çalıştım. Bir dahaki yazımda görüşmek üzere! 

                                                              :)

2 Mayıs 2016 Pazartesi

MAKE UP FOR EVER ~ ULTRA HD FONDÖTEN

                                                    Herkese tekrar merhaba :)

  Bugün sizlerle Make Up For Ever markasının 4K (yüksek çözünürlüklü) kameralar için geliştirilmiş HD serisinin bir üyesini paylaşmak istiyorum; Make Up For Ever Ultra HD Fondöten. Önce fondöten nasıl  HD  olur diyenlere açıklayayım, 10 kat zooma kadar ciltte varlığını belli etmiyor, kamera karşısında ya da fotoğrafta yüzde makyaj yok gibi duruyor.




  Fondötenin yapısı ve kalıcılığı nasıl derseniz;

Çok hafif bir yapısı var, sürüldüğünde ciltte maske gibi durmuyor, çok doğal bir bitiş sağlıyor. Su bazlı olması nedeniyle tüm cilt tipleri rahatlıkla kullanabilir diye düşünüyorum. Benim karma cildimde uzun süre kalmasına rağmen herhangi bir sivilcelenme ya da alerji yapmadı. Kalıcılığı mükemmel, eğer uzun saatler kullanmak istiyorsanız ve yağlı bir cildiniz varsa parlamayı önlemek için 3-4 saatte bir pudra sürmeniz yeterli.
Fondöteni uygulamadan önce
Uyguladıktan sonra
*Gerçekten kamerada yok gibi doğal duruyormuş başta hangisi sürüldükten sonra diye kafam karıştı :)

  Renk skalası çok geniş olduğu için istediğiniz tonu rahatça bulabilirsiniz sadece alırken dikkat etmeniz gereken şey ürünü sadece yüzünüzde denememeniz. Doğru renk seçimi için yüzünüzden boynunuza doğru sürmeniz ve boynunuzda yok gibi duran tonu seçmeniz daha iyi olacaktır çünkü çoğu zaman dışarı çıktığımızda yüzümüzde makyaj olabiliyor ya da normalde tonlar farklı olabiliyor(mesela benim makyaj olmazsa da yüzüm boynumdan biraz daha koyu), o yüzden sadece yüzde denenip alındığında istenilen sonucu vermeyebiliyor ve fondöten maske gibi bir görüntü oluşturuyor.


  Ürün özelliklerine dönersek,

Kapatıcılığı orta diyebilirim, bende olan renk farklılıklarını ve hafif sivilce izlerini kapattı ama daha koyu lekeleri olanlar için yeterli olmayabilir. Ürün SPF içermiyor tabi bu amacı kamerada yok gibi durmak olan fondöten için şaşırtıcı değil.(SPF ışığı yansıtma özelliğine sahip olduğu için fotoğraflarda ya da kamera karşısında hayalet gibi bir görüntü oluşturabiliyor:) )Rahatsız edici bir kokusu da yok.



  Ürün pompalı başlığı olan 30 ml bir şişe içinde, bu da çok büyük kullanım kolaylığı sağlıyor, çok akışkan kıvamlı olduğu için yanlışlıkla fazla akıtma riski yok. Sephora ve Make Up For Ever mağazalarında fiyatı  120 TL.


  Umarım ürün hakkında istediğiniz bilgileri verebilmişimdir.

Bir dahaki ürün tanıtım yazımda görüşmek üzere :)

29 Nisan 2016 Cuma

NOTE - TERRACOTTA ALLIK (04.SUGAR SENSE)


   Merhaba arkadaşlar,ilk yazımda sizlere en çok sevdiğim allıklardan birini anlatmak istiyorum; Note-Terracotta allık.Bu ürünle ilk defa 2015 kışında tanıştım ve o zamandan beri favori allıklarım arasında.Bu ürün paraben içermiyor ve içeriğinde macadamia yağı olduğu için ciltteki yağ nem dengesini koruyormuş,belki de çok hafif,yumuşak bir yapısı olmasının sebebi budur.(böyle bir yağ olduğunu ilk defa bu ürünle öğrendim :)).
















 



Ürünün kabından bahsetmek gerekirse,içinde aynasıyla beraber siyah sade bir kabı var ama ben böyle ürünlerin o küçük aynalarını zaten çok fazla kullanabilenlerden değilim o yüzden bu benim için bir artı değil maalesef :) Ürünün gramajı 10 gram ve 4 rengi var.Ben 04 numarasını (sugar sense) kullanıyorum.Esmer tenli olduğum için en çok bunun tenimde duruşunu beğeniyorum ve bronzer allık olarak kullanıyorum.İçinde sim taneleri var gibi gözüksede sürüldüğünde çok hoş bir ışıltı,canlılık veriyor ki ben normalde simli ürünleri pek sevmem.



  Kalıcılığı gayet iyi,karma bir cildim olmasına rağmen 5-6 saat yanağımda kalıyor.Cildimde herhangi bir alerji yada sivilcelenme yapmadı zaten her cilt tipine uygun olduğu yazıyor.Kokusunda rahatsız edici hiç bir şey yok,pudra gibi güzel kokuyor.Fiyatı 39 TL ama indirimi yakalayabilirseniz yarı fiyatına alabiliyorsunuz.Ben şimdiye kadar Note ürünlerini hep Boynerden alıyordum ama İstinyeparktaki Boynere sorduğumda Note standının kaldırıldığını söylediler buradan duyurulur ama bütün avm dekiler için de geçerli mi henüz bilmiyorum.


  Umarım ilk ürün inceleme yazımı beğenmişsinizdir.Eğer özellikle başka bir ürün için yorum yazmamı isterseniz yada sizde favori bronzer allığınızı paylaşmak isterseniz yorum bırakabilirsiniz.
                     
                              :)
                           Sevgiler