2 Mayıs 2016 Pazartesi

MAKE UP FOR EVER ~ ULTRA HD FONDÖTEN

                                                    Herkese tekrar merhaba :)

  Bugün sizlerle Make Up For Ever markasının 4K (yüksek çözünürlüklü) kameralar için geliştirilmiş HD serisinin bir üyesini paylaşmak istiyorum; Make Up For Ever Ultra HD Fondöten. Önce fondöten nasıl  HD  olur diyenlere açıklayayım, 10 kat zooma kadar ciltte varlığını belli etmiyor, kamera karşısında ya da fotoğrafta yüzde makyaj yok gibi duruyor.




  Fondötenin yapısı ve kalıcılığı nasıl derseniz;

Çok hafif bir yapısı var, sürüldüğünde ciltte maske gibi durmuyor, çok doğal bir bitiş sağlıyor. Su bazlı olması nedeniyle tüm cilt tipleri rahatlıkla kullanabilir diye düşünüyorum. Benim karma cildimde uzun süre kalmasına rağmen herhangi bir sivilcelenme ya da alerji yapmadı. Kalıcılığı mükemmel, eğer uzun saatler kullanmak istiyorsanız ve yağlı bir cildiniz varsa parlamayı önlemek için 3-4 saatte bir pudra sürmeniz yeterli.
Fondöteni uygulamadan önce
Uyguladıktan sonra
*Gerçekten kamerada yok gibi doğal duruyormuş başta hangisi sürüldükten sonra diye kafam karıştı :)

  Renk skalası çok geniş olduğu için istediğiniz tonu rahatça bulabilirsiniz sadece alırken dikkat etmeniz gereken şey ürünü sadece yüzünüzde denememeniz. Doğru renk seçimi için yüzünüzden boynunuza doğru sürmeniz ve boynunuzda yok gibi duran tonu seçmeniz daha iyi olacaktır çünkü çoğu zaman dışarı çıktığımızda yüzümüzde makyaj olabiliyor ya da normalde tonlar farklı olabiliyor(mesela benim makyaj olmazsa da yüzüm boynumdan biraz daha koyu), o yüzden sadece yüzde denenip alındığında istenilen sonucu vermeyebiliyor ve fondöten maske gibi bir görüntü oluşturuyor.


  Ürün özelliklerine dönersek,

Kapatıcılığı orta diyebilirim, bende olan renk farklılıklarını ve hafif sivilce izlerini kapattı ama daha koyu lekeleri olanlar için yeterli olmayabilir. Ürün SPF içermiyor tabi bu amacı kamerada yok gibi durmak olan fondöten için şaşırtıcı değil.(SPF ışığı yansıtma özelliğine sahip olduğu için fotoğraflarda ya da kamera karşısında hayalet gibi bir görüntü oluşturabiliyor:) )Rahatsız edici bir kokusu da yok.



  Ürün pompalı başlığı olan 30 ml bir şişe içinde, bu da çok büyük kullanım kolaylığı sağlıyor, çok akışkan kıvamlı olduğu için yanlışlıkla fazla akıtma riski yok. Sephora ve Make Up For Ever mağazalarında fiyatı  120 TL.


  Umarım ürün hakkında istediğiniz bilgileri verebilmişimdir.

Bir dahaki ürün tanıtım yazımda görüşmek üzere :)

1 yorum: