10 Mayıs 2016 Salı

EV YAPIMI DUDAK PEELINGİ

 Herkese Merhaba!
  Bugün sizinle evde çok kolay yapabileceğiniz ve bir o kadarda etkili dudak peelingi tariflerini paylaşmak istiyorum. Dudaklar çok hassas olduğu için hava değişiminden,kuruluktan,nemsizlikten ilk etkilenen yerimiz oluyor,  buda çatlak ve pul pul görünen dudaklara neden oluyor,durum böyle olunca da dudağa sürülen hiç bir ruj güzel durmuyor hatta oluşan çatlaklar can yakıcı olabiliyor. Şimdi vereceğim tariflerle bu sorundan kolayca kurtulabilirsiniz.Tabi başlıca yapılması gereken şey dudaklarımıza ruj sürmeyecek  ya da peeling yapmayacak olsanız bile sık sık nemlendirici sürmek.

Gelelim tariflerimize;
  • Tarif 1
1 çay kaşığı TOZ ŞEKER(peeling etkisi için)
1/2 çay kaşığı BAL ~ (nemlendirmek için ve sürülebilecek kıvama getirmek için)
1/2 çay kaşığı ZEYTİN YAĞI ~ ( Nemlendirmek için)







         =









  • Tarif  2
1 çay kaşığı TÜRK KAHVESİ (Nemlendirmek ve kan akışını hızlandırmak için)
1 çay kaşığı BAL




     =






  • Tarif 3
1 çay kaşığı TÜRK KAHVESİ TELVESİ
1/2 çay kaşığı ZEYTİN YAĞI (İsteğe bağlı)




    =





 Tarif 1 ve Tarif 2 nin uygulanışı aynı; bütün malzemeleri karıştırıp dudağa sürülüyor, dudağın nemlenmesi ve yumuşaması için 5-10 dakika dudakta bekletiliyor daha sonra dudağa 1-2 dk masaj yapılıp ılık suyla yıkanıyor.

 Tarif 3 ün uygulanışı; Zeytin yağı kullanılacaksa telveyle karıştırılıp dudağa masaj yapılıp ılık suyla yıkanıyor.
   
 Bu benim favori tarifim ama ben içine zeytin yağı katmadan kullanıyorum. Bu bile etkili bir sonuç almama yetiyor. Kahvemi içtikten sonra kalan telveyi hemen dudaklarıma uyguluyorum,benim için en pratik olan bu.

   *Türk kahvesi o kadar etkili ki telvesiyle ellerinize masaj yapıp yıkarsanız, ellerinizin nasıl yumuşadığını göreceksiniz. Aynı şekilde kurumuş dirsekler ve dizlerde de çok etkili, ileride bununla ilgili daha ayrıntılı bir yazı paylaşacağım.

 Bu tariflerden herhangi birini uyguladığınız zaman dudaklar yumuşuyor, pürüzsüzleşiyor ve dolgunlaşıyor(Dolgunlaşmasının nedeni masajla kan akışının hızlanması). Bu tariflerin uygulanışındaki önemli bir nokta da daha etkili bir sonuç elde etmek için dudağa peeling yapmadan 15-20 dk önce ince bir tabaka nemlendirici ve ya vazelin sürülmesi,böylece ölü deriler daha kolay soyuluyor.

 Eğer sizde dudaklarım kuru, nemsiz, çatlak ve ya ruj sürdüğümde pul pul duruyor diyorsanız hiç vakit kaybetmeden haftada 3 kez bu tariflerden birini uygulamaya başlayın,zaten hemen farkı göreceksiniz.

 Umarım işinize yarar bir yazı olmuştur.
                    Sevgiler :)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder